Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

   Condicions d'ús

Beget - Rocabruna - Beget

Zona: Vall de Camprodon >> Ruta: Beget - Rocabruna - Beget
Feta el dissabte dia 1 d'octubre de 2005

INTRODUCCIÓ

Església de Sant Cristòfol de Beget
Església de Sant Cristòfol de Beget
(documentada des del s.X)
Aquest és un recorregut circular que surt de Beget per un camí local (linies verdes i blanques) que arrenca darrera de l’hostal el Forn i que coincideix fins el coll de Malrem amb el GR-83 (linies vermelles i blanques). Aquesta part del camí passa pel mirador de Beget, l’oratori de Sant Antoni Can França, bordeja la Bocabartella passant pel coll fronterer de Malrem i el collet i descendeix pels Fangals i les Carboneres fins a Rocabruna. A Rocabruna deixem el PR de linies verdes i blanques i passem al PR-187 de linies grogues i blanques fins el castell i el molí de Sorolla. Tot seguit enllacem amb el GR-11 (linies vermelles i blanques) fins a Beget.

Consta de dues parts molt diferenciades tant per orografia com per vegetació. La part superior (Beget-Rocabruna pel coll de Marlet) té un desnivell acumulat d’uns 600 metres i tot i ser un recorregut sense gaires dificultats pot fer-se feixug en alguns punt per gent gens acostumada a caminar. La part inferior (Rocabruna-Beget pel GR-11) es un camí planer i molt agradable que pot ser fet per gent amb poquissima preparació ja que és una passejada de poc més d’una hora (i en cas de trobar dificultats podem anar per la carretera ja que aquesta part del recorregut transcorre a pocs metres d’aquesta).

És recomanable sortir aviat al matí per tal de no ensopegar un temps gaire calurós a la zona amb arbres més dispersos (la més alta del recorregut) . A més, això ens permetrà arribar a Beget a l’hora de dinar (si es que ens volem entaular) o be podrem dinar a una de les gorgues que trobem poc abans d’arribar a Beget.

FITXA TÈCNICA

Data de la sortida: 1 d’octubre de 2005

Integrants: Paula i Justí

LOCALITZACIÓ

Situació: Sortim de Beget Obrir mapa

Informació addicional: Web de la Vall de Camprodon valldecamprodon.org


El Ripollès
El Ripollès
Camprodon
Camprodon
GPS 60
DADES CARTOGRÀFIQUES

Track i punts principals per a Google Earth: Arxiu KML

Track i punts principals per a GPS: Arxiu GPX

Track per a GPS: Arxiu GPX per a MapSource

Track creat a partir de mapes

Pujada acumulada: 700 m

Alçada mínima-màxima: 530-1150 m

Distància aproximada: 16,40 km

Temps aproximat sense parades : 4h 40m

Ruta circular: Si

Dificultat: 2 sobre 5

Plànol recorregut de la ruta Beget - Rocabruna - Beget

Ampliar el plànol de la ruta Beget - Rocabruna - Beget


DESNIVELL, TEMPS I DISTÀNCIES APROXIMADES
# Localització Temps Distància Alçada
0 Beget 0h 00m 0,00 km 530 m
1 El Mirador 0h 25m 1,40 km 720 m
2 L’Oratori de Sant Antoni Can França 0h 55m 3,00 km 970 m
3 Coll de Malrem 1h 30m 5,40 km 1150 m
4 El Collet 1h 50m 6,50 km 1083 m
5 Carretera de Beget a Rocabruna GIV-5223 2h 20m 8,40 km 907 m
6 Rocabruna 2h 30m 8,90 km 947 m
7 Castell de Rocabruna 2h 45m 10,00 km 984 m
8 Molí d’en Sorolla 3h 05m 11,70 km 830 m
9 Creuament carretera de Beget a Rocacorba GIV-5223 3h 35m 13,60 km 690 m
10 Beget 4h 40m 16,40 km 530 m

Perfil de desnivell

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT

Beget des del Mirador
Vista parcial de Beget des del Mirador
Al nucli de Beget i al costat de l’Hostal del Forn, trobem (a l’esquerra del camí) un rètol indicatiu que ens assenyala el camí a seguir. Aquesta part del recorregut presenta un forta pendent en ascenció fent ziga-zaga, aquí els bastons ja comencen a treballar de valent i 25 minuts després de la sortida ens plantem al Mirador. Mentre veiem Beget des d’aquest punt privilegiat aprofitem per recuperar-nos i fer alguna fotografia.

Ja portem uns 1.6 km i seguim pujant, ara ja una mica més suaument, per una zona d’arbres dispersos (la Maçana) per sort el Sol encara no apreta gaire i arribem 30 minuts mes tard a l’Oratori de Sant Antoni Can França (a uns 3 km de la sortida) que està just a tocar la pista forestal que porta a Can França.

Mirant al sud des del cingle blanc
Mirant al sud des del cingle Blanc
camí de Bocabortella
Travessem la pista i ascendim en direcció nord-oest durant 1km aproximadament (uns 20 minuts en aquest terreny) pel cingle Blanc des d’on podem gaudir d’una bona vista (veiem fins al cingle del Far situat al Collsacabra i Rocacorba). Poc després comencem a sentir gallines i ens acostem a un pas que és l’entrada al clot de la Bocabertella. Pocs metres enllà del pas veiem, a la nostra esquerra, les gallines (si tenim bona vista) i la masia de la Bocabertella que (les gallines ja ens ho havien fet notar) està habitada.

Aquí comença una part realment maca d’aquest recorregut. Passem per uns prats tot pujant suaument poc menys de 15 minuts i a poc més d’uns 5km de Beget arribem al coll de Malrem. Hem d’anar amb compte aquí ja que és fàcil no veure les marques verdes i blanques del camí ja que estan una mica espaiades als prats. El que hem de fer es pujar fins trobar un enfilat. Just davant del filat veurem la fita fronterera -podeu aprofitar per anar en un moment fins a França- hem de seguir el filat cap el nord-oest (a la nostra esquerra), passar un petit turonet i buscar les marques verdes i blanques que ens permeten borejat el clot de Bocabartella. La vista des del turonet be val una parada…

Clot de la Bocabertella

Clot de la Bocabertella des de el Collet amb la masia al fons. Al fons a la dreta, el coll de Malrem, més enlla França

Continuem tenint la masia de Bocabartella a l’esquerra (hem fet un gran arc per envoltar-la) i caminant aproximadament durant 20 minuts arribem al Collet. Aquí hauriem de trobar un filat, però quan vam passar estava trencat en un parell de punts. Si ja l’han arreglat quan hi passeu vosaltres, no oblideu tancar el filat (ens anirem trobant uns quants) i comencem el descens.

Baixem per la zona anomenada els Fangals, que està composada bàsicament per matolls i terreny força pelat amb pedres esmicolades així que no badeu i vigileu on poseu els peus ja que podeu relliscar i acabar amb el cul a terra i l’orgull ferit. Després de passar per un parell de filats més (que sempre tancarem) arribem a la zona de les Carboneres i a la carretera (és la carretera que va de Beget a Rocabruna). Ja fa uns 30 minuts que hem deixat enrera el collet i prenem la carretera de pujada fins arribar a Rocabruna tant sols 10 minuts després. Ja hem fet uns poc menys de 9km i portem caminant (parades a part) unes 2 hores 30 minuts

Podem acostar-nos fins al nucli de Rocabruna i contemplar la seva esglèsia del s.XII…

Església de Rocabruna
Església de Rocabruna (s.XII)
Castell de Rocabruna
Castell de Rocabruna

Deixem ja el camí local marcat amb les linies verdes i blanques i prenem el camí cap al castell de Rocabruna. Per si no el veiem a la nostra esquerra, un rètol ens indicarà cap on hem d’anar i en 15 minuts ens hi plantem després de tancar algun filat. Aquí comencem a veure les marques grogues i blanques del PR que hem de seguir. La pujada al castell es curta (uns 10 metres) però potent, malgrat tot a aquestes alçades ja no ens pot espantar una futilesa així…

Molí d'en Sorolla
Molí d’en Sorolla

Sortim de les ruïnes del castell (del castell no en queda gaire) i baixem per l’est. Als pocs metres trobarem una casa derruida, hem de vorejar-la tot seguint les marques grogues i blanques. Seguint aquest camí travessarem un rierol i uns 20 minuts després de deixar el castell arribem al molí d’en Sorolla. Aquí enllacem amb el GR-11 i trobem el rètol indicatiu de Beget. Unes vaques pasturen darrera nostre (ja comencen a ser una constant en aquesta ruta).

Seguim el GR11 que ens porta a creuar la carretera 30 minuts després. Ja portem fets més de 4 km des de que vam deixar Rocabruna. És ara quan ens endinsem en un camí que baixa lentament cap a Beget tot seguint la riera.

El primer que trobem després de travessar la carretera i endinsar-nos en el bosc, és un petit pont al costat d’un salt d’aigua i una mica més enlla un altre pont i unes gorgues. Durant practicament 3 km tenim al nostre abast, gorgues i petits salts d’aigua i ens anem allunyant i apropant a la riera que tenim a la nostra esquerra durant practicament tot el recorregut. El lloc seria ideal per pendre un bany i dinar si no fos pels núvols que s’acosten…

Racons de la Riera de Beget
Racons de la Riera de Beget

Passats 40 minuts tornem a creuar la carretera (tot aquest tram l’hem fet caminant entre la riera i la carretera) i encara la creuarem una altra vegada abans d’arribar a Beget 1h i 5 minuts després d’endinsar-nos en aquest tram tan relaxant. En total hem invertit una mica més de 2h en fer els 7.5km que separen Rocabruna de Beget

Així hem fet el recorregut total (poc més de 16 km) en unes 4h i 40 minuts (naturalment no estan incloses les parades, que en el nostre cas ens han fet acabar la marxa en 5h 25m)

Pedra i fusta
Tronc mort a la riera de Beget.
Imprimir nomes el text Imprimir text i planols Imprimir text, planols i fotografies

5 comentaris a “Beget - Rocabruna - Beget”

 1. Toni Planas ha escrit:

  Molt agradable i recomanable excursió. L’hem feta avui i ens n’ha quedat un grat record.
  Enhorabona per aquesta excel’¢lent pàgina de ressenyes tant acurades.

 2. Elisa ha escrit:

  Hola a tothom,

  Estem pensant fer aquesta ruta amb el meu home i unes amigues el finde del 20/12. Esperem que el temps acompanyi, ja que la ruta sembla molt maca. Ja us explicaré.

 3. Víctor ha escrit:

  Hola!
  Enhorabona per la web, he fet unes quantes de les excursions i per fi m’he decidit a donar-vos les gràcies per la feina.
  Aquesta ruta ens ha tocat aquest cap de setmana. L’excursió és molt bonica, molt verda i amb molta ombra (tot menys la zona del castell).
  Recomanable pantalons llargs sobretot per el tram de Malrem a Rocabruna, com bé dieu, que es tot de matolls.
  Una abraçada!

 4. Ramon ha escrit:

  Hola,

  Estàvem dubtant de si la fèiem o no, amb aquesta informació tant detallada segur que si, ara esperem que el temps acompanyi.
  Molt bona feina, moltes gràcies.

 5. Ramon ha escrit:

  Hola,
  El cap de setmana passat vam fer aquesta ruta. El camí estava molt net i les marques dels GR molt visibles (i semblava que eren molt recents) en tot moment complementades per unes marques (també molt noves) de color groc.
  Vam decidir fer-lo en sentit horari partint de Rocabruna per evitar fer el tram del camí dels contrabandistes de pujada i així arribar a Rocabruna per un camí més suau.
  Moltes gràcies per les indicacions.
  Salutacions.

Vols deixar un comentari?

L'enviament de comentaris presuposa que acceptes les condicions de privacitat i ús

Inici 03/10/2005
11297816 pàgines servides
171 consultes. 1.018 segons.
Ara tenim 5 visitants en línia
i 4 cercadors estan indexant la web
Tema modificat a partir del de evil.bert
Origen dels visitants:
GERMANY (DE) SPAIN (ES) IRELAND (IE) RUSSIAN FEDERATION (RU) UNITED STATES OF AMERICA (US)
Origen dels robots:
UNITED STATES OF AMERICA (US)


Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.